Van maandag 28 maart tot en met vrijdag 8 april 2022 worden de Smak & Springweken georganiseerd in Berkelland vanuit het Lokaal Beweeg- en Sportakkoord ‘Heel Berkelland Beweegt!’. Deze themaweken rondom gezonde leefstijl, bewegen en eten, omvat een programma vol activiteiten, informatie en plezier voor de 0 tot 4 jarigen, hun ouders en verzorgers.

Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland was maandag aanwezig voor de aftrap bij Oqido in Eibergen. YogaMaartje gaf hier een les speciaal voor de allerkleinsten: Yoga in de belevingswereld van de kinderen. Stampen als een olifant, fladderen als een vlinder en wegblazen van pluisjes van een paardenbloem. De komende twee weken gaan er verschillende sportaanbieders langs bij de kinderopvanglocaties en gastouders. Ruim 500 kinderen gaan onder meer voetballen, gymmen of dansen.

Meer dan 80 netwerkpartners ondersteunen de ambities van Heel Berkelland Beweegt! Met elkaar wordt er gewerkt aan een gezonde leefstijl voor de bewoners van Berkelland vanaf het jongste kind. De projectgroep Gezonde Generatie van Heel Berkelland Beweegt! organiseert de Smak & Springweken 2022 samen met haar netwerkpartners vanuit kinderopvang, gemeente, (sport)verenigingen, onderwijs en gezondheidszorg. Tijdens deze themaweken is er extra aandacht voor het belang van en plezier in gezond bewegen en gezond eten bij 0 tot 4 jarigen.

Foto: Sport Federatie Berkelland