Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Magische expositie bij Bij de Rode Beuken

9 mei - 12 mei

Bij de Rode Beuken in Toldijk is dit jaar voor het eerst een expositie locatie tijdens de Kunst4Daagse Bronckhorst. Bezoekers krijgen de kans om op deze bijzondere locatie prachtige kunstwerken te bewonderen van de getalenteerde kunstenaars Emeke Buitelaar, Ceciel Thuijs, Jeannette Bijenhof en Yvon Bilderbeek.

Bij de Rode Beuken staat bekend als een locatie waar bezoekers een magische ervaring kunnen beleven, en deze keer is geen uitzondering. Een van de hoogtepunten van de expositie is het werk van Emeke Buitelaar. Zij exposeert met haar eigen werk, mozaïeken en een aantal unieke etsen die ze in samenwerking met Anton Heyboer heeft gemaakt. Deze etsen worden speciaal ter ere van het 100-jarig jubileum van kunstenaar Heyboer tentoongesteld.

De etsen zijn uit liefde voor Emeke door Anton ook met haar naam ondertekend ondertekent als eerbetoon aan hun langdurige vriendschap. Deze etsen zijn nergens anders verkrijgbaar en als collectors items een bijzondere toevoeging aan iedere kunstcollectie. Na de Kunst4Daagse blijft een permanente selectie van Emeke haar werk en dat van Heyboer bij Bij de Rode Beuken tentoongesteld.

Om de magie van de locatie en de kunst intens te ervaren, exposeert Emeke vier speciale doeken in een ronde houten cabin in de Elemententuin. De doeken vertegenwoordigen de vier windrichtingen en vormen een bijzondere beleving om de diepere boodschap die in het werk schuilt te ontdekken. De beelden bieden inspiratie en werken als een spiegel voor wie daarvoor openstaat.

Van 9 tot en met 12 mei zijn de deuren van Bij de Rode Beuken geopend tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

© Foto: Emeke Buitelaar

Gegevens

Begin:
9 mei
Einde:
12 mei
Site:
www.bijderodebeuken.nl

Locatie

Bij de Rode Beuken
Schiphorsterstraat 16
Toldijk,
+ Google Maps