Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stille week en Pasen in de Remonstrantse Kerk Lochem

24 maart - 31 maart

Voor de christelijke geloofsgemeenschappen wereldwijd is Pasen het belangrijkste feest. Gevierd wordt dat Jezus, na een vreselijke marteldood, ‘is opgestaan is en lééft’.

Kies dan het leven. Er zijn veel manieren om hier tegenaan te kijken. Je kunt het letterlijk geloven: dat hij lichamelijk is opgestaan uit zijn graf, maar dit wil er bij veel mensen niet (meer) in: dood is immers dood. Wat je hierover wel zou kunnen geloven is dat Jezus’ levensinspiratie doorleeft. Inspiratie die vooral opvalt door z’n radicale humaniteit: iedere mens mag er zijn zoals hij, zij of hen is, iedere mens doet ertoe. ‘Kies dan het leven’ is daarom in de Remonstrantse Gemeente Lochem Zutphen het thema in de bezinningstijd die voorafgaat aan het Paasfeest.

Tot en met Pasen zijn er meerdere diensten in de Remonstrantse kerk in Lochem:
· Zondag 24 maart om 10.30 uur;
· Witte Donderdag, 28 maart om 18.00 uur: eenvoudige avondmaaltijd met soep, brood en wijn. Er is tijd voor een goed gesprek: waar lééf je voor?
· Goede Vrijdag, 29 maart om 15.00 uur: lezing van de Johannespassie. We verbinden ons met het grote leed in de wereld en de pijn die we zelf meedragen.
· Zondag 31 maart om 10.30 uur: Paasmorgen wordt gevierd dat er toch steeds een nieuw begin mogelijk is. Er wordt een nieuwe Paaskaars aangestoken. Als teken van hoop, als teken van opstanding, als ode aan het leven.

Iedereen is uitgenodigd om mee te komen doen. Voor de maaltijd op Witte Donderdag zou de kok graag willen weten voor hoeveel mensen er gekookt moet worden. Aanmelden kan daarom via het secretariaat: rstranta@live.nl.

© Foto: Remonstrantse Kerk Lochem

Gegevens

Begin:
24 maart
Einde:
31 maart

Locatie

Remonstrantse Kerk Lochem
Emmastraat 10
Lochem,
+ Google Maps