De volleyballers van Active Living Orion gaan dit jaar voor Europees succes in de Challenge Cup. In de return van de zestiende finale hadden de Doetinchemmers woensdagavond in de eigen Tosporthal geen kind aan VC Stroossen uit Luxemburg, het werd 3-0 in sets.

“Ik heb genoten”, aldus trainer Dirk Sparidans, die veelvuldig glunderend langs het veld stond. “Ik denk dat we goed spel hebben laten zien en dat het publiek een vermakelijke wedstrijd heeft gezien.” De Luxemburgse tegenstander begon aardig, maar naarmate de eerste set vorderde, bleek het kwaliteitsverschil. Stroossen was geen partij voor Orion en werd met name in de tweede en derde set volledig overlopen. “3-0, bijna binnen een uur, dus we zijn dik tevreden”, aldus de jonge middenaanvaller Beau Wortelboer. “Ons spel is goed, het publiek was heel leuk, dus een mooie avond.”

Vorig seizoen was op een hoger Europees niveau de achtste finale het eindstation, dit jaar gaat Orion voor een finaleplek. De volgende horde naar dat succes is begin december Murav Baku uit Azerbeidzjan in de achtste finale. “Ik weet dat het iets van acht uur vliegen is, maar verder houdt het wel op”, zegt Wortelboer. “Dus ik ben benieuwd.” Trainer Sparidans gelooft in de kansen van Orion: “Als we de kwartfinale mogen halen, zitten we tegen de sterkere teams in deze competitie. Eerst Baku, dat is de volgende tegenstander, maar ik zeg niet voor niks dat we de finale kunnen halen.”

Middenaanvaller Wortelboer speelde weer een verdienstelijke wedstrijd in zijn thuisstad. Na een ‘leerjaar’ beleeft de Doetinchemmer dit seizoen zijn echte doorbraak. Hij droomt al van een bestaan als topvolleyballer in de Italiaanse of Poolse competitie: “Ik wil gewoon volle bak naar de top gaan.” Zijn trainer heeft nog wel een tip voor hem: “Als hij zich zo blijft door ontwikkelen en zichzelf af en toe een schop onder z’n reet kan geven, denk ik dat hij heel ver kan komen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8