De maker van de 0-2 Mees Kaandorp

Vrijdagavond heeft De Graafschap op bezoek bij nummer negentien Helmond Sport een simpele zege geboekt. Binnen twaalf minuten stond de 0-2 uitslag al op de borden door doelpunten van Camiel Neghli en Mees Kaandorp. Trainer Adrie Poldervaart zag zijn ploeg na vijf minuten al op een voorsprong komen. Een goede pass van achteruit, gegeven door Rio Hillen, bereikte Camiel Neghli. De rechtsbuiten omspeelde eenvoudig de Helmondse doelman en kon de 0-1 binnen tikken.

Vijf minuten later sloeg De Graafschap weer toe. Een goed lopende aanval over de rechterkant kwam op de rand van het strafschopgebied uit bij Mees Kaandorp. De middenvelder, die de geblesseerde Joel Valencia verving, scoorde met hulp van doelman Havekotte de 0-2. Dit was, ondanks enkele gemiste kansen van De Graafschap, de ruststand. In de tweede helft kwamen de Superboeren niet meer in gevaar en kon men het rustig aan doen. Het was aan Hidde Jurjus te danken dat de ploeg de nul wist te houden, want Helmond was wel twee maal gevaarlijk voor het doel. In het vervolg van de wedstrijd wisten beide ploegen niet meer te scoren.

Door de overwinning heeft De Graafschap de aansluiting weer met de subtop van de KKD. De ploeg uit Doetinchem staat nu met 21 punten op de elfde plek, met twee punten achterstand op de felbegeerde Play-off plek. Over een kleine maand speelt De Graafschap haar volgende wedstrijd, dan is op De Vijverberg hoogvlieger FC Eindhoven te gast.