Doodziek en 19 jaar oud is de Doetinchemse Anniek Reijmer als ze terugkomt van haar vakantie in Mexico. Ze belandt in een medische molen en artsen weten niet wat er met haar aan de hand is. Tot ze in 2012 haar bloed opstuurt naar een lab in Duitsland. Ze blijkt de ziekte van lyme te hebben. Anniek leek ten dode opgeschreven, maar elf jaar later gaat het goed met haar en beschrijft ze haar bijzondere verhaal in een boek.

“Ik voelde heel sterk dat ik mijn verhaal aan de wereld wilde vertellen, maar wel met een bepaalde boodschap”, zegt Anniek tegen Omroep Gelderland. “Hoe ga je om met tegenslagen en hoe houd je je gedachten positief? Dat is wel de rode draad door mijn verhaal.” Het is de zomer van 2009 als Anniek op vakantie is in Mexico en heel erg ziek wordt. “Ik dacht dit is een tropische ziekte en gaat vanzelf wel weer over”, vertelt Anniek. Eenmaal in Nederland blijkt het niet beter met haar te gaan en komt ze terecht in een medisch circuit.

Pas drie jaar later wordt duidelijk dat Anniek de ziekte van lyme heeft, dat je kan oplopen door de beet van een besmette teek.

© Foto: Omroep Gelderland