De Graafschap ontvangt vrijdagavond de nummer zes van de competitie MVV Maastricht op de eigen Vijverberg. De Doetinchemmers maken nog een minieme kans op deelname aan de play offs maar zijn hiervoor afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

“Het kan zo zijn dat je met drie wedstrijden wint en niks hebt, maar wij hebben alleen op onze eigen wedstrijd invloed”, aldus Richard Roelofsen. “Dus die moeten we proberen te winnen en dan hopen dat de tegenstanders foutjes gaan maken.” Ondanks dat De Graafschap de vorige drie wedstrijden niet wist te winnen, geloven de voetballers er nog wel in. “We hebben toch wel een stijgende lijn te pakken de laatste twee, drie maanden”, laat Hidde Jurjus weten. “Met wat terugvallen helaas, maar we proberen wel op die stijgende lijn te focussen.”

De Doetinchemmers willen de supporters belonen met een overwinning voor hun onvoorwaardelijke steun. “Goed voetbal heb je niet altijd in de hand”, vertelt Roelofsen. “Maar ik vind wel dat de supporters morgen een elftal moeten zien waar de gretigheid vanaf druipt en die de tegenstander onder druk probeert te zetten met goed voetbal.” Jurjus is blij met de support in het eigen stadion. “Dat is het voordeel van de Vijverberg, dat het heel snel om kan slaan”, vertelt de doelman. “Dat hebben we de laatste weken een paar keer meegemaakt.”

Jurjus is in onderhandeling met De Graafschap en hoopt snel duidelijkheid te hebben of hij volgend jaar nog onder de lat staat in Doetinchem. “De club wil graag door, dus we zijn een beetje aan het stoeien over hoe we dat in gaan vullen”, aldus de doelman. “Je hebt altijd een paar factoren, zoals financieel en de duur. We gaan het zien.”

Roelofsen raakte deze week topscorer Camiel Neghli kwijt met een schouderblessure, Siem de Jong mag daardoor voor het eerst sinds eind januari weer aan de aftrap verschijnen. “Ik denk dat die keuze logisch is”, reageert Roelofsen. “Een tien gaat eruit en er komt weer een tien in. En ik vond dat Siem het goed deed in de tweede helft tegen Willem II.”

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Fortes, Lammers, Hillen, Büttner; Brittijn, De Jong, Kaak; Korte, Haen, Önal.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8