© Foto: RTV Ideaal

Sinds april dit jaar is de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) open voor alle particulier verhuurde woningen. Het gaat dus niet om huurwoningen van de woningcorporatie. Per woning is maximaal 6000 euro beschikbaar. Door onderhoud te combineren met verduurzaming, kan er voor beide subsidie aanvraagt worden.

De hoge prijzen van energie worden door veel bewoners gevoeld. Besparing op energieverbruik is ook belangrijk om minder gas te gebruiken. In het verleden was een investering in het verduurzamen van een woning niet aantrekkelijk voor particuliere verhuurders. De besparingen zijn in het voordeel van de huurder, terwijl de investering door de verhuurder wordt gedaan. De Rijksoverheid wil het voor verhuurders voordeliger maken en heeft daarom de SVOH uitgebreid.

Sinds 1 april is deze subsidieregeling opengesteld voor alle particuliere huurwoningen. U kunt ook met een huurder vooraf afspraken maken over een redelijke huurverhoging bij verduurzaming. Onderhoud en verduurzaming van een woning draagt ook bij aan de waarde van een woning. De subsidie, de waardestijging en een eventuele huurverhoging maken verduurzaming van een huurwoning aantrekkelijk voor verhuurders.

© Foto: RTV Ideaal (archief)