Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) opende dinsdag de deuren van een kleinschalige buitenpolikliniek in het Ruurlose Kulturhus. Door de kliniek wordt het voor inwoners van het Berkellandse dorp mogelijk om dichtbij huis een arts te bezoeken.

De buitenpolikliniek geeft inwoners van Ruurlo en omgeving de mogelijkheid om een afspraak met hun arts te hebben zonder naar Winterswijk, waar het SKB zit, te moeten reizen. Patiënten kunnen bij de buitenpolikliniek terecht voor reguliere doktersafspraken en hartfilmpjes, zo weet Omroep Gelderland. De kliniek is niet bedoeld voor grote behandelingen. Indien er wel een behandeling nodig is moet de patiënt alsnog naar een andere locatie. In Ruurlo zijn momenteel de specialismen cardiologie, chirurgie, kindergeneeskunde en reumatologie. Hier komen in de toekomst geriatrie en gynaecologie bij.

Het doel van de buitenpolikliniek is volgens het Winterswijkse ziekenhuis om dichter bij haar patiënten te komen. Zo zegt Inge de Wit, bestuurder van het SKB: “Door het openen van een buitenpolikliniek in Ruurlo, bieden wij het voordeel van afspraken dicht bij huis. Zo hoeven inwoners uit de regio minder lang te reizen voor een afspraak bij ons ziekenhuis.”

© Foto: REGIO8