Bart Leussink en Janiek van den Broeck starten een hotel-restaurant in een voormalige kerk in Arnhem. In het pand uit 1898 zat eerst horecabedrijf Bizar Bazar, maar het wordt nu overgenomen door het Achterhoekse stel, die het de komende twee maanden naar hun eigen hand verbouwen.

“We willen de sfeer van de kerk terug laten komen in ons restaurant en hotel”, vertelt de 24-jarige Janiek uit Didam, die samen met haar eveneens 24-jarige vriend Bart uit Ruurlo de voormalige Bizar Bazar in Arnhem heeft overgenomen. De twee werkten al verschillende jaren in de horeca. Zo deed Janiek ervaring op in het buitenland en werkte Bart bij restaurants in Zutphen en Amsterdam. Het koppel ontmoette elkaar toen ze allebei werkten bij Villa Ruimzicht in Doetinchem, dat onderdeel is van de Horeca Inspiratie Maatschappij (HIM+). Via deze organisatie, eigenaar van verschillende horecabedrijven in de Achterhoek, kwam het stel bij de kerk terecht.

De twee hoefden niet lang te twijfelen, Bart is blij met de keuze voor het centrum van Arnhem: “De kerk is voor ons een unieke plek op een unieke locatie om een hotel en restaurant te beginnen.” In het voormalige kerkgebouw hoopt de geboren Achterhoeker zijn klanten een bijzondere beleving te gaan geven.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: Ed Smit (HIM+)