Freek Jansen, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling oost Gelderland reikte het certificaat op 9 december uit aan wethouder Jasper Bloem. “Het certificaat is een mooie erkenning van de stappen die zijn gezet, maar als dementievriendelijke gemeente is het nodig dat we ons blijven inzetten voor mensen met dementie en hun naasten”aldus wethouder Bloem.

In het Platform Dementievriendelijk Zutphen werken gemeente Zutphen, Perspectief, Alzheimer Nederland, Dementienetwerk Zutphen-Lochem-Vorden e.o., de Bovenkamer en het Odensehuis aan het dementievriendelijker maken van Zutphen en Warnsveld zodat inwoners kunnen blijven meedoen, ook als ze dementie krijgen. Ook zorgt de samenwerking ervoor om mantelzorgers te ondersteunen zodat de zorg voor hun naaste op een goede manier vol te houden is.

In het afgelopen jaar zijn onder andere baliemedewerkers van de gemeente, leden van sociale wijkteams, supermarktpersoneel en vrijwilligers van diverse verenigingen getraind in het herkennen van en omgaan met mensen met dementie. Daarnaast is de folder ‘Zorgen over Vergeetachtigheid’ verschenen met informatie over dementie en plekken waar inwoners terecht kunnen met vragen of voor hulp. Maandelijks organiseert Alzheimer Nederland het Alzheimer Cafe Zutphen e.o.

© Foto: Alzheimer Café Zutphen