Berkelland wil het aantal openbare laadpalen voor elektrische auto’s in de gemeente uitbreiden. De gemeente heeft berekend dat er eind 2025 behoefte is aan 225 laadpunten en gaat in kaart brengen waar die palen moeten komen te staan.

Er komt in januari 2024 een plankaart op de website van de gemeente Berkelland met daarop mogelijke punten van laadpalen. Daarop kunnen inwoners van Berkelland reageren. Ook kunnen inwoners, die graag een laadpaal in hun buurt willen hebben, hiervoor een aanvraag indienen. “We gaan met de inwoners in gesprek en hopen de laadpalen met ingang van half augustus volgend jaar aan te laten leggen”, aldus wethouder Gerjan Teselink van Berkelland.

Berkelland sluit voor de plaatsing van de laadpalen aan bij een lopend traject, de Gelders-Overijsselse concessie. De Provincie Overijssel is namens Berkelland daardoor de concessiehouder voor de plaatsing, beheer en exploitatie van de openbare laadpalen, die worden aangelegd door Vattenfall InCharge.

Wethouder Teselink: “We hebben op dit moment een aantal openbare laadpalen en weten dat het aantal elektrische voertuigen gaat stijgen. Daar moeten we op anticiperen in de openbare ruimte. Daarom komt er die bureaustudie waar de laadpalen het beste kunnen komen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8