12 weken lang kunnen bewoners van 2 zorgorganisaties in de gemeente Lochem sporten en bewegen bij de Beweegbus. Dit is een initiatief van Uniek Sporten Lochem. Donderdag 18 januari stond de bus bij Woonzorglocatie Gudula in Lochem. Wethouder Lex de Goede kwam een kijkje nemen en werd enthousiast van het initiatief.

Wethouder Lex de Goede en bewoners van Gudula in Lochem brachten elkaar op een leuke manier in beweging. Begin deze maand startte de Beweegbus met activiteiten in Lochem. In de bus zitten verschillende materialen om sporten en bewegen aan te moedigen. Zoals ballen, tennisrackets, hoepels, enzovoort. De activiteiten sluiten aan op de mogelijkheden en wensen van de groep.

”We toetsten vorig jaar bij woonzorglocaties of er belangstelling was voor sporten op de eigen locatie in de gemeente Lochem. Naast 2 groepen van Woonzorglocatie Gudula doen er nu ook 2 groepen van dagcentrum Marga Klompé Lochem Inn mee. Daar zijn we heel blij mee” aldus sportcoach Marjolijn Pezy van Uniek Sporten.

© Foto: gemeente Lochem