Afgelopen vrijdag werden de buren van Kring van Dorth voor de start van de nieuwjaarsbijeenkomst bijgepraat over de BuurtEnergieStrategie (BES). Een paar buurmannen, met Gerrit Berkelder voorop, zijn hier al een tijd mee bezig. Zij doen dit samen met Liander, LochemEnergie en de gemeente Lochem.

In Kring van Dorth werken inwoners samen met Liander, LochemEnergie en de gemeente Lochem aan een Buurt Energie Strategie. Alle inwoners van het gebied gaven toestemming om hun verbruiksgegevens te gebruiken voor berekeningen. Een stagiair van LochemEnergie maakte van deze gegevens een totaalbeeld en rekende een aantal toekomstscenario’s door. Uitgangspunt is dat mensen steeds meer elektrisch gaan rijden en verwarmen.

Belangrijk is dat de vraag naar energie niet op hetzelfde moment is als de levering van zonne-energie plaatsvinden. Dat besef werd tijdens de bijeenkomst steeds duidelijker voor de bewoners. Zij waren enthousiast over de manier waarop Gerrit Berkelder de resultaten van het onderzoek naar voren bracht. 

© Foto: gemeente Lochem