De Graafschap ontvangt vrijdagavond VVV-Venlo op een goed gevulde Vijverberg, nadat het stadion tegen Jong PSV voor een gedeelte leeg moest blijven. Eerder dit seizoen verloren de Doetinchemmers met 2-0 op bezoek in De Koel, dus weet trainer Jan Vreman wat zijn team te wachten staat.

“Afgelopen weekend hebben ze gewonnen van ADO en dan zegt ook wat over het team, dus het zal een lastige pot worden”, aldus de Achterhoekse oefenmeester. “Het is een collectief en ze scoren gewoon. Het is niet dat het grote uitslagen zijn, maar dat hoeft ook niet altijd.” Eerste doelman Thijs Jansen ziet in VVV ook een lastige tegenstander. “Het is een goede ploeg die meedoet voor play-offs”, aldus doelman Thijs Jansen. “Maar ik denk dat wij thuis gewoon kans maken en we kunnen goede zaken doen.” In het gunstigste geval, bij verlies van Roda JC en ADO Den Haag, komen de Superboeren op één punt van een directe promotieplek.

Volgens Jansen is dat een reëel doel. “Hoe wij zijn begonnen is het zeker haalbaar”, aldus de keeper. “Ik wil gewoon dit seizoen goed afmaken met De Graafschap en het liefst promoveren.” Of Jansen een langer verblijf in de Achterhoek ziet zitten? “Dat zie ik aan het einde van het seizoen wel.” Aangezien de Feyenoord-huurling tot de negentiende speelronde genoegen moest nemen met een plek op de bank, speelt hij vrijdag zijn eerste thuiswedstrijd voor een goed gevulde Vijverberg als eerste doelman. “Ik ben altijd met zin naar de club gekomen”, schetst Jansen. “Het eerste halfjaar heb ik niet gespeeld en dat was een minpuntje, nu is dat anders en moet ik zorgen dat het zo blijft.”

Tegen Jong PSV moest Vreman door blessures en een schorsing van Basar Önal noodgedwongen een beroep doen op de jonge garde in de vorm van twee debutanten (Mike Veenstra en Denzel Eijken, red.). Met de terugkeer van meerdere beoogd basisspelers heeft de trainer weer wat te kiezen. “Devin (Haen, red.) zou aan kunnen sluiten, Lion Kaak kan aansluiten en Alexander Büttner sluit ook weer aan”, aldus Vreman, die nog niet wil laten weten of ze ook aan de aftrap staan. “Dat horen de spelers vanmiddag pas, dus dat weten ze straks.”

Teruggekeerde spits Ralf Seuntjens begon maandag voor het eerst in de basis en maakte 55 minuten vol, toch lijkt hij vrijdag op de reservebank te zitten. “Hij heeft het goed gedaan en goed verwerkt, alleen is voorzichtigheid geboden daarin”, vindt Vreman. “Binnen ruim één week zit hij op drie wedstrijden en dat kan je gewoon merken.” Op de vraag of Haen in de basis staat reageert de trainer lachend: “Dat zullen we zien.”

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Büttner; Warmerdam, Colyn, Brittijn; Bosilj, Haen, Önal.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8