Het is nu nog een rommeltje, maar in mei moet het proeflokaal van de Bronckhorster Brewing Company in het dorpshart van Steenderen de deuren openen. Daarmee krijgt het voormalige bruine café Heezen een nieuwe toekomst.

“De crowdfundingscampagne loopt inmiddels twee weken en die gaat aardig voortvarend”, vertelt eigenaar Raymon Gammage. Om de plannen van hem en zijn team werkelijkheid te maken, willen ze met een crowdfunding minimaal 300.000 euro lenen waarvan meer dan de helft al is opgehaald. De ondernemer heeft ervoor gekozen om geld te lenen via een crowdfundactie, omdat het voordeliger is dan bij de bank. Binnen zeven jaar moeten de investeerders, met een jaarlijkse rente van 4%, hun geld terugkrijgen. “Het is voor het eerst dat wij een crowdfunding hebben opgestart, het is wel spannend om zo’n dergelijk bedrag op te halen”, vertelt Gammage.

“Het voormalige café blijft eigenlijk in stand, we hebben er alleen een mooi likje verf aan gegeven,” vertelt Manuel Jansen, general manager van het proeflokaal. “Er komen wat nieuwe taps en een ander assortiment, maar het gevoel en de ziel van het café blijft intact.” Gammage geeft aan dat er veel betrokkenheid is vanuit de omgeving en van toeristen die hun brouwerij bezoeken. In mei moet het proeflokaal haar deuren openen, maar tot die tijd zullen de mannen hun handen nog flink uit de mouwen moeten steken.

Om hun producten duurzaam aan te kunnen bieden, haalt het proeflokaal hun vlees- en zuivelproducten uit de directe omgeving: “Wat je hier in de regio aan spullen kan krijgen is ongeëvenaard”, aldus Jansen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8