Maar liefst 10 koperblazers, afkomstig uit de verschillende kernen van de gemeente Lochem, zullen samen met stadsbeiaardier Jan-Geert Heuvelman de zomerbeiaardserie vanaf de toren van de Lochemse Grote of St.-Gudulakerk inluiden. Met dit concert, mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, wil de Stichting Gudula Cultureel de Lochemse beiaard, een bijzonder instrument, meer in de schijnwerpers plaatsen. In augustus 2014 werd bekendgemaakt dat de beiaardcultuur in Nederland wordt erkend als immaterieel (cultureel) erfgoed.

Lochem is trots op de beiaard in de toren van de Grote of St.-Gudulakerk, een kostbaar, authentiek, cultuurhistorisch bezit gegoten door B.Eijsbouts BV te Asten. Elk kwartier strooien de klokken een melodie over de oude binnenstad. Iedere week wordt op marktdagen de beiaard bespeeld. De Lochemse Beiaard is één van de mooiste beiaarden van ons land. Deze is geschikt voor alle soorten muziek: volksliedjes, klassiek en modern.

Het concert op vrijdag 30 juni begint om 19.00 uur en er staan o.a. werken van Leen ’t Hart, Handel en Lerinckx op het programma.

© Foto: Gudula Cultureel