Vanaf 17 oktober plaatst Circulus binnen de kernen van de gemeente Lochem weer bladkorven. De korven worden in de week voor kerst weer opgehaald.

Wind, regen en herfstblad kan op wegen, stoepen en paden voor onveilige situaties zorgen. Straten en stoepen worden daarom zo goed mogelijk bladvrij gehouden. Inwoners van de gemeente Lochem kunnen de gemeente helpen door blad bij elkaar te vegen, naar een korf te brengen én door een oogje in het zeil te houden. De bladkorven hebben een vaste plek. De plekken zijn met de gemeente vastgesteld. Daarbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld het aantal gebruikers en het aantal gemeentebomen. Circulus leegt de bladkorven zodra deze vol zijn. Inwoners kunnen een melding maken van een volle bladkorf op de website van Circulus.

Van blad wordt compost gemaakt, een duurzame grondverbeteraar. Ook gebruikt Circulus het als extra beschermlaag voor wortels in de winter. Het zorgt voor een veilige en comfortabele verblijfplaats voor insecten en kleine dieren. Hergebruik kan als het blad ‘schoon’ is en dus niet vermengd met takken of ander (groen)afval. ‘Zo sluiten we samen de kringloop,’ meldt Circulus. Meer informatie is te vinden op de website van Circulus.

© Foto: Circulus