© Foto: Inge Kaman

De werkzaamheden om de wateroverlast in de wijk Detmerskazerne in Eefde te verhelpen zijn begonnen, tot vreugde van de inwoners van de wijk. De zandlaag waar de wijk op is gebouwd is te hard waardoor het regenwater op de voetpaden en grond van de woonwijk bleef liggen.

“Ze hebben paden opgehoogd, dat hielp in ieder geval voor de bereikbaarheid van onze woningen. Ook hebben ze diverse hele grote diepe kuilen gegraven om de afwatering te verbeteren”, zegt een bewoner namens de inwoners van de Detmerskazerne. “Maar we wachten weer geduldig af of het graven van de kuilen het gewenste effect heeft.” De gegraven kuilen, de zogeheten ‘wadi’s’, moeten ervoor zorgen dat water de grond in kan trekken en niet op de oppervlakte blijft liggen, zoals dit het afgelopen jaar het geval is geweest.

Inwoners konden maandenlang niet zonder natte voeten hun voordeur bereiken en voertuigen kwamen om de haverklap vast te zitten in de modder. Toch begint het er nu op te lijken dat de inwoners, meer dan een jaar na intrek, toch echt kunnen wonen in een volwaardige woonwijk. “We zijn blij dat de werkzaamheden voor het aanleggen van de wijk afgerond worden, we hebben nog wel een afwachtende houding”, laat de bewoner namens de inwoners van de wijk weten.

De Fractievoorzitter van LochemGroen! Calle Janssen, staat in nauw contact met de inwoners van de Detmerskazerne en is opgelucht dat na veel gebrek aan communicatie de werkzaamheden zijn begonnen. “We zullen de situatie in de gaten blijven houden”, zegt Janssen. “Zeker omdat de beantwoording door het college op onze schriftelijke vragen laat zien dat het college de problemen buiten haar verantwoordelijkheid zoekt.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8