© Foto: gemeente Aalten

Op 1 mei is het zwemseizoen in zwembad Het Blauwe Meer in Dinxperlo samen met Figulus feestelijk geopend. Veel kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden waren aanwezig en genoten van het zwembad. Toch was er ook een domper; in verband met hoge PFAS-waarden in het meer wordt het afgeraden hierin te zwemmen.

Het strand en het meer zijn afgezet, maar in de chloorbaden kan nog gewoon gezwommen worden. Toch lijkt niet iedereen dit te weten en momenteel komen er slechts enkele bezoekers per dag. Zowel Optisport als de gemeente maken zich zorgen om dit bezoekersaantal en roepen Dinxperloërs en andere zon-, sport- en zwemliefhebbers op om vooral naar zwembad Het Blauwe Meer te komen.

“Het feit dat er niet in het meer mag worden gezwommen is ongelooflijk jammer en een groot gemis. De rest van het terrein met een buitenbad en een peuterbad ligt er echter prima bij, het water is zéker op een warme dag heerlijk verkoelend en er wordt van alles aan gedaan om het zwembad een aantrekkelijke bestemming te laten zijn voor een vrije middag. Voor slechts 3 euro koop je al een kaartje. Jammer dat maar zo weinig mensen hier gebruik van maken” aldus wethouder Hans te Lindert van de gemeente Aalten.

De openingstijden van het zwembad zijn afhankelijk van het weer. Op de website van Optisport en op hun sociale media staat wanneer het zwembad geopend is.