BMX-club FCCL in Lichtenvoorde mag verhuizen naar de nieuwe locatie aan het Eschpark. Wel zetten een aantal partijen vraagtekens bij het bedrag van drie ton dat extra wordt gevraagd om de nieuwe BMX-baan te realiseren. “Die drie ton ligt ons erg sterk op de maag”, zegt fractievoorzitter Bertie Bosker van de Nieuw Liberalen Oost Gelre tegen Omroep Gelderland. “Is dit echt wel nodig?”, vraagt Bosker zich af. Ook de Onafhankelijken Oost Gelre (OOG) verbaasd zich over het extra krediet dat wordt gevraagd. “Dit is een substantiële toename die niet is uit te leggen aan onze inwoners”, aldus Ronald Willering.

Toch vindt wethouder Jos Hoenderboom dat de extra kosten voor de nieuwe BMX-baan goed zijn onderbouwd. “Het is voor ons heel lastig om vooruit te kijken qua bouwprijzen. We zien stijgende bouwkosten en daarbij gaat het soms om dagkoersen”, aldus Hoenderboom. De huidige BMX-baan van de FCCL zit al 39 jaar ingeklemd tussen woningen in een Lichtenvoordse wijk en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Op de nieuwe locatie aan het Eschpark wordt een nieuwe wedstrijdbaan neergelegd die voldoet aan alle eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie.

Buurtbewoners zitten niet te wachten op de nieuwe BMX-baan in hun achtertuin. Zij maken zich zorgen over geluidsoverlast en hun woon- en leefklimaat. “Laat het plan liggen tot betere tijden en kijk naar een andere locatie”, zegt buurtbewoner Schenk. Wanneer de schop voor de nieuwe BMX-baan de grond in gaat is nog niet bekend. Dit hangt mede af of buurtbewoners nog juridische stappen ondernemen.

© Foto: FCCL