© Foto: Stichting 't Oude Kinderboek (StOK)

Stichting ’t Oude Kinderboek (StOK) vier dit jaar haar 25-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan zijn er de maand juni twee bijzondere evenementen.

Op zaterdag 8 juni is er van 11 tot 16 uur gelegenheid om de collectie van 28.000 boeken te bewonderen, maar ook om tegen lage prijzen boeken te kopen uit onze verkoopcollectie. Op vrijdag 14 juni wordt op feestelijke wijze een heruitgave van Het leelijke eendje gepresenteerd in het Stadshuus op de Markt in Lochem. Het programma: een muzikaal welkom met oude kinderliedjes door Ilse Roelofsen, een terugblik op 25 jaar StOK, de vertelling van ‘Het lelijke jonge eendje’ door meesterverteller Stan Fritschy.

De prachtige verzameling kinder- en jeugdboeken van StOK is het resultaat van ruim twee decennia verzamelen, zorgvuldig en selectief bewaren en ontsluiten voor een breed publiek. Een kerncollectie van zeldzame boeken ligt alleen ter inzage, maar de meeste boeken uit de collectie kunnen worden geleend, direct bij StOK of via het netwerk van de openbare bibliotheken in Gelderland en Overijssel. StOK is gehuisvest in het Stadshuus in Lochem.