© Foto: Helderop BV

De Heinoos en TABOER hebben samen de single ‘Ie Stoat Niet Alleen’ gelanceerd. De plaat is een muzikale steun aan boeren en tuinders. ”We hebben de handen ineengeslagen met Taboer voor de lancering van onze nieuwe track ‘Ie Stoat Niet Alleen’. Dit nummer en de bijbehorende clip zijn bedoeld om het gesprek over mentale gezondheid in de agrarische sector aan te wakkeren. Een serieus onderwerp, maar broodnodig vinden we” aldus de samenwerkende partijen.

De Heinoos werden gevraagd door Taboer een nummer te schrijven over dit onderwerp en zeiden meteen ja. Uit eigen ervaring weten de heren als geen ander dat het enorm fijn is en kan opluchten is als je je verhaal kan doen bij iemand. ”We hopen met deze track hoop, steun en begrip te geven voor de mentale uitdagingen waar veel boeren mee worstelen. Muziek verbindt en kan emoties verwoorden, zodat je het gesprek makkelijker aan kunt gaan” aldus voorman, zanger en leadgitarist Remko Keizer.

TABOER is een onafhankelijk initiatief van LTO Noord, ZLTO en Zorg om Boer en Tuinder dat zich richt op het bespreekbaar maken van mentale problemen binnen de agrarische sector. Ze bieden boeren en tuinders een luisterend oor en helpen hen bij het vinden van de juiste hulp. Door de toenemende zorgen en onzekerheden in de sector is deze steun nu belangrijker dan ooit.