Actievoerende boeren hebben het treinverkeer in het oosten van de Achterhoek dinsdagavond ontregeld. Op het station in Lievelde werden twee treinstellen stilgezet, waarbij tientallen trekkers aanwezig waren.

De boeren begonnen hun actie rond 20.30 uur. Volgens Omroep Gelderland werden de treinstellen daarbij aan de ketting gelegd, waardoor er geen treinverkeer was tussen Winterswijk en Vorden. De boeren wijzen erop dat de treinen van Arriva op vervuilende diesel rijden. Door het spoor te blokkeren willen de boeren ‘voorkomen dat de dieseltrein op het traject Lievelde-Winterswijk nog langer stikstof uitstoot in het prachtige Natura2000-gebied Korenburgerveen’, zo laat actievoerende boer Henk Oonk weten. Rond 21.15 uur kon het treinverkeer weer worden hervat. Hoeveel reizigers door de actie gedupeerd waren, is niet bekend.

Vervoerder Arriva laat weten ‘hartstikke veel begrip’ te hebben voor het boerenprotest. “Maar dat betekent niet dat je aan onze treinen kunt komen en de veiligheid van onze mensen en onze passagiers in het geding brengt”, aldus een woordvoerster. Het bedrijf zegt er alles aan te doen om over drie jaar CO2-neutraal te werken en doet proeven met treinen op batterijen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8