Op woensdag 16 november is het Nationale Boomfeestdag. Ook de gemeente Aalten viert deze dag mee. Kinderen uit groep 6 van basisschool IKC UnieK gaan samen met wethouder Erik Groters en de medewerkers van de buitendienst bomen planten aan de Bodendijk in Aalten.

Rond 9.30 uur zal wethouder Erik Groters de kinderen welkom heten. Vervolgens gaan de kinderen samen met de medewerkers van de buitendienst aan de slag en helpen ze bij het graven van de gaten en het planten van de bomen. Naast bomen zullen er ook struiken worden geplaatst om zo een gevarieerd stukje groen te creëren. De dag wordt afgesloten met de deelnemende leerlingen uit groep 6 van IKC Uniek. Zij krijgen als dank voor hun inzet iets te eten, drinken en een aandenken waarmee ze ook de vogels blij maken.

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie leren de kinderen over de wondere wereld van bomen en leren ze over het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving. Gemeente Aalten zoekt hierin jaarlijks samenwerking met steeds een andere basisschool, dit jaar dus IKC UnieK.

© Foto: RTV Ideaal