Sinterklaas arriveert zaterdag 12 november om 13.10 uur in Doesburg. Na aankomst in de haven vertrekt Sinterklaas met zijn pieten naar de binnenstad. Vanaf 13.10 uur is er aan de IJsselkade bij de tribune veel te beleven. De kinderen, ouders en grootouders staan daar op de eerste rang en zullen dan gaan oefenen om Sinterklaas op gepaste wijze welkom te heten, ze zullen lekker swingen, dansen en zingen.

Om 13.30 uur hoopt Sinterklaas met zijn gevolg aan te leggen en voet aan wal te zetten in Doesburg. Nadat hij is welkom geheten door burgemeester Van der Meijs, kinderburgemeester Olle Sekhuis en natuurlijk vele kinderen en hun ouders. Daar zal Sinterklaas ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten. Ook dit jaar zal Sinterklaas weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg en zijn eigen Muziekpieten komen natuurlijk ook weer mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken.

Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig met Sinterklaas en de burgemeesters onder begeleiding van het Muziekkorps der Voormalige Schutterij vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat, Kosterstraat, Markt, Kerkstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes zal Sinterklaas officieel door burgemeester en wethouders worden ontvangen. Daarna wordt er een korte rondrit gemaakt door de binnenstad.

© Foto: DoesburgDirect