Vereniging Bomenbelang bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd. Er wordt een fotowedstrijd georganiseerd voor het samenstellen van een kalender. Er komt een boekje met verhalen over bijzondere bomen en er is op 30 april een lezing van een nationale deskundige op het gebied van landschappelijk groen.

Bomenbelang is als vereniging opgericht in 1997 door een groep inwoners uit Vorden uit onvrede over het kappen van bomen in het centrum van Vorden. Daarna is de vereniging uitgegroeid tot een waar pleitbezorger voor het behoud van (monumentale) bomen en de onder begroeiing om zo het waardevolle coulisselandschap in de Achterhoek te bewaren.

De vereniging kent veel deskundige leden en voorziet de gemeente en particulieren van advies over groen(behoud) en stelt ook misstanden aan de kaak. Voor de fotowedstrijd kunnen inwoners van de gemeente Bronckhorst foto’s insturen van (monumentale) bomen en bomenlanen in de gemeente. Een deskundige jury beoordeelt ze en de beste foto’s worden bekroond met opname in een kalender voor 2023.

De lezing op 30 april wordt verzorgd door Bert Maes, een landelijk bekende ecoloog die een boeiend verhaal komt vertellen over inheemse planten en struiken. Meer informatie is te vinden op www.bomenbelang.nl

Foto: Bomenbelang