Voorlopig komt er geen nieuwe sporthal bij scholengemeenschap Marianum in Groenlo. Een meerderheid van de gemeenteraad van Oost Gelre vindt 10 miljoen euro voor een nieuwe sporthal te duur, zo meldt Omroep Gelderland. Ze willen eerst een beter plaatje hebben van alle kosten en de benodigde ruimte. Nu de bouw voorlopig niet doorgaat blijft de huidige sporthal staan, terwijl die al jaren is afgeschreven. De gemeente moet terug naar de tekentafel. In 2019 stemde de gemeenteraad nog in met een nieuwe sporthal. Op dat moment werden de kosten geschat op ongeveer 6 miljoen euro.

Tijdens de zoektocht naar een aannemer bleek dat de definitieve bouwkosten fors afweken. Stijgende grondstofprijzen, de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne hielpen volgens de gemeente niet mee. Al met al komen de kosten nu uit op ruim 10 miljoen euro. Daar komt bij dat vier lokale sportverenigingen in december hun handtekening onder een intentieverklaring introkken. Zij zouden in de toekomst naar de nieuwe sporthal verhuizen. Nu willen ze in het huidige onderkomen blijven. Dat is sporthal Den Elshof aan de rand van Groenlo.

De verenigingen hebben de afgelopen maanden, in opdracht van de gemeenteraad, onderzocht wat er nodig is om die sporthal te behouden en of ze ook zelf de sporthal kunnen exploiteren. Dit lijkt haalbaar, mits de gemeente ook zelf bijdraagt.

© Foto: Omroep Gelderland