Op 23 april wordt het plein voor de kerk in Hengelo omgetoverd tot een feestterrein waar het Bronckhorster Bevrijdingbal wordt gehouden. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo organiseert samen met eetcafé Jansen en Jansen dit bal ter viering van de bevrijding van Bronckhorst in april 1945.

Muziekvereniging Crescendo treedt op met nummers uit de tijd van de bevrijding en wordt opgevolgd door de Bigband Melody & Rhythm die ook een aan het thema aangepast repertoire ten gehore brengt. Deze 18 koppige band uit Doetinchem brengt met veel enthousiasme een swingend programma ten gehore. Bij een aantal nummers zullen er dansers vóór het orkest dansen uitvoeren die bij deze stijl en tijd passen. Er wordt een tent opgebouwd, een podium voor muzikanten, een dansvloer, bars, tafels en banken, een wafelkraam, een parachute en nog veel meer.

Om 19.30 is de inloop, het feest begint om 20 uur. Kaarten zijn nog te koop (bij voorkeur contant) bij Jansen & Jansen, Plus Eland, AH Wansink, aan de ingang en op bestelling bij www.crescendohengelo.nl

Foto: Bevrijdingsbal Hengelo