Zo’n vier weken lang kwam een groep taalvrijwilligers iedere dinsdagmiddag bij elkaar om de basistraining Taal van Stichting Lezen en Schrijven te volgen. Tijdens deze training leren de vrijwilligers hoe zij mensen met taalvragen goed kunnen begeleiden, uitleg kunnen geven en uiteindelijk zelf aan de slag te laten gaan met taal.

Jan Ilsink is blij dat hij nu weet hoe hij mensen met taalvragen verder kan helpen. Vanuit zijn rol als secretaris bij een welzijnsorganisatie merkte hij al dat er best veel mensen zijn met taalproblemen, maar dat het lastig is om deze groep inzichtelijk te maken. De Bibliotheek is juist een ontmoetingsplek waar mensen met taalproblemen gerust binnen kunnen lopen met vragen. “Nu kan ik deze mensen ontmoeten en verder op weg helpen” vertelt Jan. Martijn Legtenberg is havoleerling bij het Eligant Lyceum in Zutphen. In samenspraak met school volgde Martijn ook de training.

Bij Bibliotheek kan iedereen met taalvragen terecht. Uiteraard wordt alle taalhulp toegankelijk en laagdrempelig aangeboden. Taalvrijwilligers zijn daarbij van groot belang. Zij volgen zelfs een cursus zodat zij de taalvragers professioneel op weg kunnen helpen.

Foto: Graafschap bibliotheken