created by dji camera

De Bronkhorsterveer gaat een rol spelen in een nieuwe Disney-film. Deze zomer komen cast en crew naar de gemeente Bronckhorst om opnames te maken bij de veerboot van Dirk Wijers. De film heeft de titel ‘De Ballonvaarder die uit de lucht kwam vallen’ en wordt geregisseerd door Nederlander Tim Oliehoek.

Pontbaas Dirk Wijers laat aan Omroep Gelderland weten niet voor te komen in de film, wel bestuurt hij de pont tijdens de opnames. “Acteur, nee hoor, ik kom niet in beeld en mijn hond al helemaal niet”, aldus Wijers. “Hier wordt een film , of althans een stukje, van Disney opgenomen. De ballonvaarder die uit de lucht kwam vallen, dat is de titel.” De filmopnames stonden gepland voor maandag maar deze zijn vanwege het weer geannuleerd en worden later in de zomer ingehaald.

De ballonvaarder die uit de lucht kwam vallen wordt op verschillende locaties geschoten. De film wordt uitgezonden op Disney+ en is de eerste Nederlandse Disney+ Original film. De regisseur is Tim Oliehoek, bekend van veel andere Nederlandse producties zoals Vet Hard, Spion van Oranje en Wiplala. Volgens de website van productiemaatschappij gaat de film over sierkippenhouder Gaby. Haar leven wordt op de kop gezet als een ballonvaarder op het land naast haar boerderij neerstort.

‘Niets gezegd over de inhoud’
Welke rol het veerpontje precies in de film gaat spelen weet Wijers niet. “Ze gaan hier tussen drie uur ’s middags en negen uur ’s avonds filmen. Ze willen een paar keer heen en weer varen. Verder hebben ze niets gezegd over de inhoud van het verhaal.” Wijers wacht geduldig af: “Ach, ze hebben hier al vaker filmpjes opgenomen voor verschillende reclames. Zo bijzonder is het nou ook weer niet.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8