© Foto: Bulten Bouwmaterieel

Bulten Bouwmaterieel uit Zelhem kondigt de oprichting aan van Giraffe Cranes, een nieuw bedrijf van Bulten dat zich gaat richten op de ontwikkeling en assemblage van elektrische aanhangerkranen en bouwkraan onderstellen.

Giraffe Cranes vestigt zich in Baak, waar het bedrijf sinds 1 februari beschikt over een ruime productiehal met werkplaats en kantoren. ”Met Giraffe Cranes kunnen we onze producten die bij Bulten zijn ontstaan nog verder ontwikkelen, focussen op productie en ook internationale markten kennis laten maken met de innovaties van onze Giraffe producten. Een mooie mijlpaal voor ons bedrijf dat volgend jaar 40 jaar bestaat” aldus Anton Bulten, directeur bij Bulten Bouwmaterieel.

Met jarenlange ervaring in de markt voor bouwkranen brengt het Achterhoekse bedrijf zijn expertise en innovatie onder bij een nieuw bedrijf met de ludieke naam: Giraffe Cranes. Diverse bouwbedrijven maakten afgelopen jaren al kennis met de mobiele bouwkranen van Bulten, zowel op onderwagen als op rupsonderstel. Met de introductie van een bouwkraan op aanhangwagen ontstond de behoefte voor een assemblage locatie.