Soms is er een bericht dat de speciale aandacht trekt van burgemeester Marianne Besselink . Bijvoorbeeld omdat het een bijzondere gebeurtenis betreft of omdat iemand iets opvallends meemaakt. Burgemeester Besselink gaat dan graag bij de betrokkenen langs. Natuurlijk komt ze niet met lege handen, maar gaat ze dan op bezoek met heerlijke Bronckhorster koek. Dit keer ging ze naar de molenaars van de Hackfortsche windmolen.

De molen aan Het Hoge in Vorden, een ronde stenen stellingmolen, kent een lange geschiedenis. In 1851 gebouwd, verschillende keren gerestaureerd en sinds 1999 is de windmolen eigendom van stichting Vordense Molens. Een enthousiaste groep molenaars zorgt dat de molen nog steeds draait en (mede)organiseert verschillende activiteiten die vele bezoekers trekken, zoals rondleidingen, concerten en fietstochten. Het malen zelf en daarover vertellen is de grote passie van de groep.

De Hackfortsche windmolen is op woensdag open van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Die dag is ook de winkel geopend voor onder meer hun mooie meelproducten. “Zo mooi om te zien dat de groep dit prachtige monument niet alleen in stand houdt, maar ook verantwoord exploiteert en met heel veel plezier bezoekers uit Bronckhorst en daarbuiten uitleg geeft over de werkprocessen en het gebouw zelf”, Aldus burgemeester Marianne Besselink.

© Foto: Gemeente Bronckhorst