De gemeente Bronckhorst besloot onlangs een lidmaatschap aan te gaan met de Technologie & Zorg Academie (TZA) Achterhoek. Door het lidmaatschap krijgen ze actuele en praktische kennis op het gebied van zorgtechnologie.

Zorgtechnologie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Er komen steeds meer nieuwe technologische ontwikkelingen die het makkelijker maken voor oudere en mindervalide inwoners om langer thuis te blijven wonen en ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Slimme domotica toepassingen, die het leven aangenamer en gemakkelijker maken in huis.

Als lid kan de gemeente Bronckhorst ook gebruikmaken van een infostand. Dit is een demonstratie-unit die, in combinatie met een producten box vol handige technologische producten, op locaties kan staan. In de producten box zitten ook de handleidingen en uitleg om de producten te kunnen laten zien. Met de kennis, de infostand en producten box kan de gemeente inwoners nog beter informeren over verschillende mooie technologische hulpmiddelen.

© Foto: Gemeente Bronckhorst