In het Stadshuus in Lochem is een nieuw initiatief gestart om kunst in Lochem meer op de kaart te zetten. In de Achterhoek wonen en werken veel kunstenaars en het Stadshuus in Lochem wil graag een plek zijn waar die kunst wordt getoond.

Na een zoektocht voor een geschikte ruimte is de kunstcommissie, van het Stadshuus, uiteindelijk gestart in een bestaande ruimte van het Stadshuus in Lochem. Er vinden nu nog aanpassingen aan de ruimte plaats. Er moeten nog extra lichtbronnen komen en er wordt een grote monitor geplaatst, zodat er in de toekomst ook filmpjes kunnen worden vertoond. De eerste tentoonstelling die in deze overgangsperiode wordt getoond bestaat uit kunstwerken gemaakt door cliënten, met een Niet Aangeboren Hersenafwijking (NAH), van Siza in Zutphen. Makers van de schilderijen zullen aanwezig zijn op vrijdagmiddag 3 en 10 februari, zodat ze vragen kunnen beantwoorden van bezoekers. “De hier getoonde schilderijen zijn zo nauw verbonden met de makers, met hun leven en hun lot dat je kunt zeggen dat ieder werk raakt aan wat kunst is in de puurste vorm,” aldus één van de betrokkenen.

Cor van Wees, maker van de affiches van Pinkpop, zal in april, exposeren met zijn oud en nieuw werk in het Stadshuus. Ook vindt op 8, 9 en 10 april in Lochem de kunstroute plaats waarvan het Stadshuus het informatiepunt is. Kijk voor meer informatie op de website www.stadshuuslochem.nl.

©Foto: RTV Ideaal (archief)