De beheerders van Landgoed Keppel in Laag-Keppel willen zeven nieuwe woningen realiseren op hun grond en krijgen groen licht van de gemeente Bronckhorst om dat te doen. De komst van huizen zorgt er voor dat krakers een boerenschuur op het landgoed moeten verlaten.


“Voor de uitvoering van onze plannen zal de illegale kraaksituatie inderdaad moeten worden beëindigd”, laat rentmeester van Landgoed Keppel, Frans van Lynden, weten. De plannen voor herindeling van de schuur waren er volgens de rentmeester al voor de krakers kwamen, dit is dus geen reden geweest. Van Lynden geeft aan dat er contact is geweest met de krakers en dat er een bruikleenovereenkomst is aangeboden tot aan de start van de uitvoering: “Dat aanbod hebben de krakers helaas afgewezen.” De krakers zitten sinds december 2020 in een schuur op Landgoed Keppel, aan de Eldrikseweg. Op deze plek moet één twee-onder-een-kapwoning en één vrijstaande woning komen.


Ook willen de beheerders een opslagschuur verplaatsen van de Hummeloseweg naar de Dorpsstraat. “Helaas heeft het gebrek aan sociale controle op de huidige locatie geleid tot meerdere diefstallen en zijn ook daadwerkelijk (dure) materialen ontvreemd”, aldus van Lynden. “Los daarvan is het de wens voor Landgoed Keppel om één centraal binnen het landgoed gelegen landgoedwerf in te richten.” Op de huidige plek van de schuur, aan de bosrand tussen Laag-Keppel en Hummelo, moeten vier geschakelde huurwoningen komen.


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.


©Foto: REGIO8