Vorige week leidde beiaardier Jan-Geert Heuvelman het college rond in de toren van de Gudulakerk. Tijdens deze kennismaking bleek zijn enthousiasme over de kerk en het carillon. De collegeleden bespeelden het carillon, lieten de klokken luiden en op grote hoogte genoten ze van het uitzicht.

”Het carillon is in 1902 geschonken door de heer Naeff, lederfabrikant en lokaal bestuurder. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de klokken door de Duitsers meegenomen, maar in 1960 heeft de firma Eijsbouts nieuwe klokken gegoten en het carillon in ere hersteld. Het carillon geeft fleur aan de stad” aldus beiaardier Jan-Geert. De rondleiding was voor de collegeleden zeker de moeite waard. Nu is er een arrangement voor bezoekers. Een ieder kan met de beiaardier naar boven in de toren.

”Mooi om te ervaren hoe onze beiaardier zijn functie vormgeeft en bijdraagt aan de sfeer in Lochem. Met het bespelen van het carillon, het ontwikkelen van deze rondleiding en het delen van zijn kennis. Ik ben erg blij met het initiatief van het arrangement” aldus wethouder Ria Leliveld van de gemeente Lochem.

© Foto: gemeente Lochem