De asielzoekerscentra en het aanmeldcentrum in Ter Apel zijn nog steeds overvol. De Rijksoverheid doet via de veiligheidsregio’s een dringend beroep op alle gemeenten om te blijven zorgen voor extra opvang voor vluchtelingen. Gemeente Doetinchem heeft op basis van dit verzoek besloten de crisisnoodopvang (CNO) bij het station in Doetinchem één keer te verlengen tot uiterlijk 1 juli 2023.

“De vraag naar opvang is nog steeds groot, alle kosten en manuren voor het opzetten van de locatie zijn al gemaakt en de CNO is al geschikt voor opvang in herfst en winter. Bovendien zijn de ervaringen met de opvang tot nu toe vooral positief. Daarom heeft het college besloten één keer de opvang van vluchtelingen te verlengen tot uiterlijk 1 juli 2023” aldus burgemeester Mark Boumans.

Vanaf 28 augustus 2022 woont een vaste groep van ruim 200 vluchtelingen in de CNO. Er wonen relatief veel kinderen; ongeveer 40 kinderen onder de 12 en ongeveer 90 kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Binnen die laatste groep zijn 75 kinderen zonder ouders in Nederland.

© Foto: Susanne Abrahams