In de wijk “de Velden” in Wehl is er nog geen AED. De dichtstbijzijnde zijn bij de Boni (650 meter) en bij het Beatrixcentrum (675 meter). De route van de AED’s naar de wijk wordt bemoeilijkt door éénrichtingsverkeer. Hierbij verliest men kostbare minuten bij het ophalen van de AED. De locatie van de te plaatsen AED zal zijn op het Weversveld in Wehl, ter hoogte van huisnummer 47.

De aanschaf voor een AED is kostbaar. De kosten voor de aanschaf van een betrouwbare AED en een weersbestendige buitenkast met pincode, bedraagt ongeveer 1.750 euro. De gemeente Doetinchem heeft te kennen gegeven dat er geen subsidies worden verstrekt voor de aanschaf van een buurt AED. Daarom zal de aanschaf zelf bekostigd moeten worden door de gemeenschap en is er een crowdfundingsactie opgezet.

Kemperman Verzekeringen heeft aangegeven de actie te dragen en middels het project ‘Samen voor de Buurt’ deze crowdfundingsactie in gang te zetten. Samen voor de buurt steunt het initiatief, omdat het zorgt voor verbinding en het bijdraagt aan leefbaarheid in de buurt. ”We gaan er vanuit dat het initiatief een succes wordt. In de basis is het doel om voldoende geld in te zamelen voor de aanschaf van de AED met afsluitbare buitenkast. Daarnaast willen we minimaal 10 buurtbewoners (bij)scholen tot burgerhulpverlener. Daarom staat het streefbedrag voor deze actie op 2.000 euro” aldus de initiatiefnemers.

De crowdfundingsactie is inmiddels gestart en eindigt op woensdag 27 december 2023. Tot die tijd kan er een donatie overgemaakt worden via de website van Samen voor de buurt.

© Foto: Harry Pastoors