Vrijdag 18 augustus wordt het wedstrijdbad met de nieuwe beweegbare bodem van Zwem- en sportcentrum De Beemd feestelijk geopend tijdens het discozwemmen vanaf 19.00 uur. Deze beweegbare bodem is spectaculair te noemen door de spuitfonteinen en lichteffecten die erin geïnstalleerd zijn.

Op dit moment zit het wedstrijdbad alweer vol met water uit brandslangen. Dit vullen heeft ongeveer een week geduurd. “Er moest 800.000 liter water in,” vertelt manager Kim Koopman tegen RTV Ideaal. Met het circulatiesysteem en onder andere chloor is het water nu weer helder en gereed om in te zwemmen. De beemd wacht nog op een aantal onderdelen voor de beweegbare bodem die ervoor zorgen dat het water uit de spuitfonteinen omhoog komt. Deze onderdelen worden naar verwachting donderdag geleverd en gelijk geïnstalleerd. Na installatie gaat er direct getest worden, zodat de bodem vrijdag tijdens de opening in gebruik kan worden genomen. “rond kwart over 7 willen we het wedstrijdbad gaan openen zodat kinderen direct gebruik kunnen maken van de spuitfonteinen,” vertelt kim enthousiast.

In de zomervakantie werd de beweegbare bodem van het wedstrijdbad van Zwem- en sportcentrum De Beemd vervangen. In de zomervakantie kon hierdoor geen gebruik worden gemaakt van het wedstrijdbad. Vorig jaar kwam de bodem niet meer door de keuring en werd er gekozen voor een nieuwe bodem. De spuitfonteinen en lichteffecten zullen worden gebruikt bij de zwemlessen en bij het recreatief zwemmen.

© Foto: Zwem- en sportcentrum De Beemd