De Feestfabriek stopt na de komende editie met het organiseren van festival Mañana Mañana. Belangrijkste reden om niet verder te gaan met ‘het kleine broertje van de Zwarte Cross’ is de tegenvallende kaartverkoop.

“In de week voor het festival van start gaat, hebben we een moeilijke beslissing moeten nemen: Mañana Mañana 2024 is de tiende, maar ook de laatste editie”, zo begint De Feestfabriek in een statement. “Ondanks alle inspanningen is de kaartverkoop niet genoeg om het evenement rendabel te maken.” In aanloop naar de editie van 2023 gaf de organisatie ook al aan in zwaar weer te zitten, vanwege de tegenvallende kaartverkoop lagen financiële problemen op de loer.

In 2013 werd het festival voor de eerste keer georganiseerd door de organisatoren van de Zwarte Cross. Destijds vond het plaats bij Landgoed Enghuizen in Hummelo. In 2016 verhuisde Mañana naar Kasteel Vorden. In 2022 werd het festival voor het eerst gehouden bij Kasteel Oolde in Laren.

De editie van 2024 wordt gehouden van 13 tot en met 16 juni en gaat dus de boeken in als de laatste keer. “We gaan er samen met alle bezoekers, artiesten en andere betrokkenen een geweldig feest van maken”, laat de organisatie vastberaden weten. “Fiësta like there’s (letterlijk) no mañana, laten we dit tijdperk afsluiten met een gigantische knal!.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8