De Graafschap heeft doelman Mees Bakker vastgelegd voor komend seizoen. De 22-jarige keeper heeft in Doetinchem een contract getekend voor één seizoen, waarbij de club een optie op een extra jaar heeft.

Bakker werd dit seizoen al gehuurd van AZ Alkmaar. Bij de Noord-Hollanders werd zijn contract niet verlengd, waardoor hij nu de transfervrije overstap kan maken naar Doetinchem. De doelman uit Heiloo was aanvankelijk bekerkeeper bij De Graafschap, maar vanaf de achtste finalewedstrijd tegen De Treffers kreeg Hidde Jurjus alsnog de voorkeur. In de competitie mocht Bakker vervolgens de laatste wedstrijd keepen, tegen FC Den Bosch. Ook kwam hij voor Jong AZ dertien keer in actie in de eerste divisie.

Vraag is nog met wie Bakker komend seizoen de concurrentie aan moet gaan in Doetinchem. Met doelman Hidde Jurjus, vorig seizoen eerste keeper, lopen nog gesprekken over een eventuele verlenging. De club verwacht begin volgende week duidelijkheid, maar er is nog geen akkoord bereikt met de keeper uit Lichtenvoorde. Ties Wieggers werd eerder al wel meerjarig vastgelegd.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)