De Graafschap heeft zaterdagmiddag in Stadion De Vijverberg verloren van Vitesse. Het oefenduel – dat twee keer een uur duurde – eindigde in een 3-5 nederlaag.

In het derde oefenduel van de voorbereiding namen de Superboeren het op tegen Eredivisionist Vitesse. Na zeges op Quick Boys (3-2) en DZC’68 (0-8) kwamen de Arnhemmers op bezoek in Doetinchem. Een scherpe vrije trap van Maximilian Wittek kwam terecht bij Dominik Oroz, die voor de vroege 0-1 zorgde. Een paar minuten later tikte Marco van Ginkel ook een goal tegen de touwen, na een voorzet vanaf de rechterkant. Halverwege het eerste bedrijf schoot Philip Brittijn rakelings naast en kwam De Graafschap beter in de wedstrijd.

Na rust kwam er een ander elftal binnen de lijnen en maakte onder meer Donny Warmerdam, die afgelopen woensdag werd vastgelegd, zijn opwachting. Joran Hardeman kreeg een goede kans op de 4-2, maar zag dat Vitesse-keeper Markus Schubert redding bracht. Aan de andere kant werd Vitesse lange tijd niet gevaarlijk, al kwam de Arnhemse formatie in de 84e minuut terug in de wedstrijd. Na balverlies van De Graafschap was Gyan de Regt de doelpuntenmaker (3-3). Warmerdam had in de 92e minuut de 4-3 op zijn schoen, maar schoof de bal net naast.

© Foto: De Graafschap Media