De Graafschap heeft zaterdagmiddag in Aalten de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op Sportpark Zuid, het complex van AD’69, werd het 3-2 tegen Quick Boys.

Al na drie minuten kreeg Elie Raterink een goede schietkans, maar de spits schoot naast en over. De eerste kans voor Quick Boys was na twaalf minuten voor Nick Runderkamp. Even later had de doelman geen antwoord op de rebound van Levi van Duijn, die voor de 0-1 zorgde. Halverwege het eerste bedrijf maakte Raterink er op fraaie wijze 1-1 van. Nadat er niet werd gefloten voor een overtreding schakelde Quick Boys razendsnel om en was Tyrone Owusu de doelpuntenmaker van de 1-2.

Met een compleet ander elftal, om zo alle spelers minuten te kunnen geven, begonnen de Superboeren goed aan de tweede helft. Na vijf minuten zette Devin Haen de 2-2 op het scorebord. Uit een vrije trap kopte Haen zijn ploeg op 3-2. Ezra van der Heiden had de score kunnen uitbreiden, maar zag zijn inzet gekeerd worden.

© Foto: De Graafschap Media