Onder de ogen van enkele honderden supporters is De Graafschap maandagavond begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Sportpark de Bezelhorst ontbrak het nog aan nieuwe aankopen, wel stond de teruggekeerde hoofdtrainer Jan Vreman op het veld.

“Het voelde goed”, aldus Vreman. “Het was natuurlijk even de vraag of ik het zou worden, maar uiteindelijk wordt dan toch de keuze gemaakt en dan is het toch wel heel fijn dat ze bij mij uit zijn gekomen.” De keuze om de clubicoon weer voor de groep te zetten werd ook daar goed ontvangen. “Toen ik hoorde dat hij werd aangesteld was ik er wel blij mee”, schets aanvaller Devin Haen. “Ik heb een goed gevoel bij Jan en ik denk dat wij samen met deze groep en deze staf een heel eind kunnen komen, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Eerder gaf technisch manager Peter Bijvelds al aan dat de nieuwe hoofdtrainer in moet zetten op de jeugd, dat de gemiddelde leeftijd bij de eerste training dan ook laag was, mag geen verrassing zijn. “Het is duidelijk te zien dat we heel veel jonge jongens hebben, maar we hebben net genoeg ouderen om bepaalde jongens daar in mee te nemen”, aldus verdediger Jeffry Fortes. “Het is ook zo dat sommige jonge jongens minimaal één seizoen in de benen hebben, dus die hebben ook weer een bepaalde ervaring.”

Fortes is één van de ervaren krachten die de jongere garde aan de hand moet nemen. Afgelopen week tekende de reserve-aanvoerder van afgelopen jaar zijn nieuwe contract. “Ik voel mij hier heel erg gewaardeerd en gerespecteerd”, geeft de 34-jarige speler aan. “Toen we eruit kwamen was alles in kannen en kruiken en was het gewoon tekenen.” De positie van de multi-inzetbare Fortes is nog niet duidelijk. “Zolang ik basisspeler ben en niet als keeper hoef, dan vind ik alles prima”, zegt hij lachend.

De spits positie lijkt dit seizoen ingevuld te worden door Devin Haen. De jonge Achterhoeker tekende onlangs ook een nieuw contract. “Ik ben blij dat ik van de club zoveel vertrouwen krijg”, aldus de Zieuwentenaar. “En dat ik ook de kans krijg, die heb ik natuurlijk al wel gehad, maar dat ze ook alle vertrouwen in mij hebben dat ik het ga doen.”

Het doel voor Vreman en zijn mannen is duidelijk voor dit seizoen: de play-offs moeten gehaald worden. “Iedereen wil natuurlijk het hoogste, maar wat gaat het worden?”, aldus de teruggekeerde trainer. “Dat weet je niet en daar is ook de voorbereiding voor om te kijken hoe we er op staan en hoe gaat het.”

De Graafschap speelt zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding in Aalten. Om 14.00 wacht een ontmoeting met Tweededivisionist Quick Boys uit Katwijk.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8