In de afgelopen tijd is woongebouw De Kattenberg in Aalten toekomstbestendig gemaakt, zodat bewoners samen zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven wonen. Ook als ze op termijn extra zorg, begeleiding, aanpassingen of voorzieningen nodig hebben. Daarom werd een klein feestje gevierd.

Samen met de bewoners en samenwerkingspartners werd stilgestaan bij de veranderingen in het gebouw. Jos Boersma is als wooncoach nauw betrokken bij de bewoners en heette iedereen van harte welkom. Daarna sprak wethouder Joop Wikkerink over de bijzondere doelgroep die in De Kattenberg gehuisvest kan worden. Dankzij deze woonvorm hoeven paren niet van elkaar gescheiden te worden als één van beiden beginnende dementieklachten heeft. Zij kunnen samen blijven met ondersteuning dichtbij en activiteiten in de buurt! Inmiddels wordt bijna de helft van de appartementen bewoond door echtparen waarvan één van de partners beginnende dementieklachten heeft.

De gemeente Aalten, Marga Klompé en De Woonplaats zijn in 2020 een bijzonder samenwerkingsproject gestart. In het centrum van Aalten aan de Varsseveldsestraatweg, bieden zij in De Kattenberg een nieuwe woonvorm aan. Naast appartementen voor senioren, worden appartementen die vrijkomen verhuurd aan echtparen waarvan één van de partners beginnende dementieklachten heeft. Huurders kunnen hier samen zo zelfstandig mogelijk blijven wonen, ook als in de toekomst de zorg toeneemt. Hiermee creëren de samenwerkende partijen een passende en sociale woonvorm tussen zelfstandig wonen en het verpleeghuis in.

© Foto: Marga Klompé