De gemeente Berkelland draagt het burgerinitiatief HelemaalGroen een warm hart toe. ”Het is een mooi initiatief van inwoner Jaap de Boer, dat al sinds de start een groot aantal deelnemers heeft in Berkelland. De inzet van de inwoners om hun leefomgeving schoner te maken waarderen we zeer. We zijn met trots partner van de stichting HelemaalGroen” aldus wethouder Hans van der Noordt.

Het burgerinitiatief heeft in het verleden een bijdrage ontvangen uit het Naoberfonds. Ook heeft de gemeente Berkelland besloten partner te worden van de stichting. Mede vanwege de vele enthousiaste zwerfvuilrapers die de gemeente heeft. In de gemeente Berkelland zijn 540 deelnemers die het afgelopen jaar 16.000 km geregistreerd schoonmaakten met behulp van de app. Ruim 1 procent van alle inwoners doet mee en dat maakt Berkelland tot koploper van Nederland.

Zwerfvuil is nog altijd de derde ergernis van de Nederlander, naast hondenpoep en de file. In 4,5 jaar hebben zich intussen door het hele land 14.239 mensen aangesloten bij HelemaalGroen (al of niet actief). Zeker is dat ze zich allemaal bewust zijn van zwerfvuil.

© Foto: HelemaalGroen