De verpleegkundigen van het SKB ziekenhuis in Winterswijk hebben de ‘Draai je eigen bar’ wedstrijd van Café de Jongens in Hengelo gewonnen en nemen zeshonderd euro mee naar huis. Tijdens de competitie mochten groepen voor één avond het café overnemen, waarbij werd gelet op onder andere aankleding, schoonmaak en sfeer.

“Zij hadden een erg originele en uitgebreide bar-aankleding”, vertelt eigenaar Raymond Jolij over de kroegzusters. “Zonder enige ervaring goed barwerk en een goede taakverdeling.” De verpleegsters namen vorige maand de kroeg over en veranderden het in een heus ziekenhuis. Met 0,3 punten verschil met de andere deelnemers namen de kroegzusters de hoofdprijs mee naar Winterswijk. Naast het ziekenhuisthema werd het café ook al omgetoverd tot een Amsterdamse bruine kroeg, 90’s disco en een ware boerenkeet.

De verpleegkundigen lieten eerder al weten wat ze met de hoofdprijs gaan doen. “We zouden heel graag naar het museum van Florence Nightingale willen”, vertelt kinderverpleegkundige Loran Siemerink. “Zij wordt gezien als de allereerste verpleegkundige. Dat zouden wij heel leuk vinden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Kroegzusters