Tulpen het voorjaar in huis laten brengen én tegelijkertijd goede doelen ondersteunen. Vanaf zaterdag 4 maart tot en met zaterdag 1 april gaan de leden van de Lions Club Bronckhorst de huizen langs in de kernen van Bronckhorst om bossen verse tulpen aan de deur te verkopen. De actie begint dit jaar in Zelhem op 4 maart.

De Lions bieden een gevarieerd aanbod tulpen in diverse soorten en kleuren. De bloemen blijven lang goed want ze worden ’s morgens vers gehaald bij de lokale tulpenkwekers. Bijzonder is dat dit jaar, naast het assortiment reguliere tulpen, er ook biologische tulpen als alternatief aangeboden worden. De netto opbrengst van deze actie draagt bij aan de financiële ondersteuning van de drie goede doelen die de leden van de Lions Club Bronckhorst gezamenlijk kozen. Dit jaar zijn dat het lokale doel ‘Stichting Buddy to Buddy’, het nationale doel ‘Stichting Vaarwens’ en het internationale doel ‘Gered Gereedschap’.

De tulpenverkopers beginnen op zaterdag 4 maart in Zelhem, 11 maart zijn zij in Hummelo, Keppel en Drempt, 18 maart in Vorden en Kranenburg, 25 maart in Hengelo en 1 april in Steenderen, Baak en Toldijk. Bij de verkoop van de tulpen krijgt Lionsclub Bronckhorst ook dit jaar weer hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek.

© Foto: Xandra Veltman (archief)