© Foto: RTV Ideaal

Praten over geld doen we niet graag. Zeker niet wanneer iemand moeite heeft rond te komen. Om hulp vragen is voor mensen dan ook een enorme drempel. Uit onderzoek is gebleken dat mensen sneller uit hun geldzorgen komen, als zij daar hulp en ondersteuning van een ander bij krijgen. Daarom starten de Rondkomers een campagne om geldzorgen bespreekbaar te maken. Vanuit de Achterhoekse naoberschap mentaliteit. De campagne draait in 2024 in gemeente Doetinchem.

”Praten over geldzorgen is moeilijk. Toch is erover praten een belangrijke stap richting verbetering. We richten deze campagne vooral op de omgeving van iemand met geldzorgen. Vaak zijn er signalen die erop wijzen dat iemand het moeilijk heeft” aldus Jorik Huizinga, wethouder bestaanszekerheid. Hij is blij dat de campagne van start is gegaan.

De Rondkomers is een Doetinchems initiatief van onder andere de gemeente Doetinchem, Buurtplein, Laborijn en Sité Woondiensten. De Rondkomers biedt een uitgebreid pakket aan hulp en ondersteuning aan mensen die met financiële zorgen.

© Foto: RTV Ideaal (archief)